Ons verhaal

Waterman Sloepen is gestoeld op de voorliefde van Bruin Lammes voor watersport in het algemeen en jachtbouw in het bijzonder. Na ruime ervaring in de scheepsbouw en het werk als docent Werktuigbouwkunde, maakt Bruin in 2005 van zijn hobby zijn werk. Waterman Sloepen kent een vliegende start: aluminium nieuwbouw jachten en sloepen. In de nasleep van de crisis ronds 2010 komen veel jachteigenaren bij Bruin terecht voor hermotorisering. “Het was voordeliger voor booteigenaren de motor van hun zeiljacht, motorboot of sloep te vervangen dan om een nieuw jacht te kopen.” Inmiddels is de focus volledig op aluminium sloep nieuwbouw gelegd.

Met het ontwerp van de Waterman 8.0 Cabine en later ook de Waterman 6.0 heeft Waterman Sloepen de weg gevonden richting semi-productie aluminium sloepen waarbij de eigenaar volledige controle heeft over het bouwproces. Deze is altijd welkom en kan meedenken over gewenste opties en kleuren.

Volledig in eigen beheer ontworpen en gebouwd. In onze faciliteit in Zaandam ontstaat een Waterman aluminium sloep van een plat snijpakket in een mooi gevormde bakdekker sloep.